Створити громадський ресторан у форматі «Urban Space», що стане успішним прикладом об’єднання громади навколо спільної справи. Унікальність полягає у тому, що 80% прибутку ресторану направлятиметься на реалізацію проектів розвитку Києва
Засновниками та засновницями є 500 соціально активних людей, які об’єднались навколо ідеї якісного розвитку міського простору
Це мережа громадських ресторанів, які розвиваються за соціальною франшизою.
Перший громадський ресторан за даною моделлю - Urban Space 100 - успішно функціонує в Івано-Франківську.
ТОВ «Ресторан 500» (бренд Urban Space 500) – це громадський ресторан, єдиним засновником котрого є громадська організація «Простір 500», яка об’єднує 500 суспільних інвесторів та інвесторок, що інвестували у проєкт по 1000 доларів в гривневому еквіваленті. У 2018му році ресторан отримав кредитну підтримку в рамках напрямку соціального інвестування Програми лідерства, сприяння експорту, залучення інвестицій та розвитку, котру виконує Вестерн Ен-Ай-Ес Ентерпрайз Фонд (WNISEF) у співпраці з Ощадбанк. Ресторан має права та обов’язки реципієнта міжнародної технічної допомоги в рамках Програми відповідно до чинного законодавства України. Вони зокрема пов’язані з виконанням соціальних цілей щодо працевлаштування людей з вразливих категорій, направлення коштів на вирішення соціальних проблем тощо.
Запуском проекту займалась громадська організація “Інша Освіта” у партнерстві з платформою “Тепле Місто”.
До лютого 2020го року розробку концепції ресторану, її реалізацію та подальше управління закладом здійснювала компанія “DRUZI Cafe & Bar”. Зараз ці задачі на власному менеджменті ресторану.
Підтримай проект. Стань суспільним інвестором.
Смачно проведи час з друзями
Це може статися лише у випадку настання неприбутковості проекту, що є маловірогідним. Тим не менш, управлінська компанія “DRUZI Cafe & Bar” гарантує забезпечення діяльності Urban Space 500 протягом мінімум двох років з моменту відкриття.
80% від чистого прибутку спрямовуватиметься винятково на підтримку некомерційних громадських проектів з розвитку Києва. Щокварталу безпосередньо у приміщенні ресторану відбуватимуться збори засновників та засновниць, які і вирішуватимуть, на які проекти направляти зароблені за звітний період кошти. Рішення прийматимуться простою більшістю від загальної кількості фізично присутніх учасниць та учасників на зборах. Решта 20% сплачується управлінській компанії за здійснення управління проектом.
Співзасновники та співзасновниці громадського ресторану щоквартально на загальних зборах приймають рішення щодо розподілу коштів на соціальні проекти Києва. Загальні збори за потреби мають можливість змінити управлінську компанію або організацію, яка займається менеджментом проекту.